Implanon in vivo

Voor verloskundigen

Een Implanon leren plaatsen leer je op een praktijktraining bij bijvoorbeeld Titus Health Care of in de praktijkles in de opleiding. Vaak is deze training onderdeel van een carrousel waar ook andere vaardigheden getraind worden. Je luistert naar de informatie van Organon, kijkt een filmpje en oefent met een groep op een neparm. Na deze training ben je bevoegd om te gaan plaatsen.

In de praktijk blijkt dat weinig verloskundigen na de praktijktraining daadwerkelijk het plaatsen van Implanon gaan aanbieden in de praktijk. Dat heeft 3 redenen:

1. Na de praktijktraining ben je dan wel bevoegd, velen voelen zich nog niet bekwaam genoeg om te starten.

2. Veel verloskundigen twijfelen of er voldoende vraag is naar Implanon. Voor mijn webinar hierover klik hier.

3. Veel verloskundigen betwijfelen of ze voldoende plaatsingen zullen verrichten om bekwaam te zijn.

Als Anticonceptiespecialist pleit ik er voor dat je als zorgverlener volledig aanbod biedt, simpelweg omdat je zult merken dat er wel degelijk vraag is naar Implanon. Ook zul je oprechter en objectiever counselen wanneer alles ook daadwerkelijk mogelijk is. Daarnaast in de Implanonplaatsing een stuk simpeler dan bijvoorbeeld het plaatsen van een IUD, en ben je ook bij sporadische plaatsing al snel bekwaam.

Om de drempel een stuk kleiner te maken is er nu de in vivo Implanon training waar je helemaal voorbereid wordt op het zelfstandig plaatsen van een Implanon. Verwijderen is optioneel. Als je hiervoor een cliënt kunt vinden dan is dit zeker aan te raden, aangezien juist verwijderen vaak iets lastiger is.

 

In vivo Implanon.

Datum: op aanvraag

Locatie: Anticonceptiespecialist.nl

G.J. Geyssendorfferweg 1a in Paterswolde (9765 GJ)

Kosten:  € 250 

Dit is inclusief een materiaalpakket voldoende voor 20 plaatsingen en 5 keer verwijderen.

Duur:  3 uur (bij ook verwijderen spreken we af hoeveel tijd extra we nodig denken te zijn)

Accreditatie: 3 punten in categorie A KNOV

Om je aan te melden voor deze training stuur je een bericht via het contactformulier.

Tijdens deze training behandelen we theorie, bekijken we de filmpjes en oefenen we op een neparm. Hierna plaatsen jij en 2 andere collega’s elk op een echte cliënt.

 

Voor huisartsen

Huisartsen (i.o.) kunnen een praktijktraining aanvragen via implanon@titushealthcare.nl of via de artseninlog op anticonceptie.nl. Deze training omvat alleen een stukje theorie en het trainen op de neparm. Huisartsen (i.o) die ook willen trainen op een echt persoon kunnen ook contact opnemen.

Vragen? Neem contact met mij op.