Ondersteunde producten voor zorgverleners

Wanneer je als zorgverlener start met het geven van anticonceptiezorg, zul je merken dat er meer bij komt kijken dan je bekwamen in de vaardigheden die daar bij horen.

Zo kan het zijn dat je instrumenten maar ook disposables moet inkopen die je nog niet gebruikt in je praktijk, maar ook folders en andere ondersteunende middelen zoekt die je werk makkelijker maken, maar ook de zorg mooier en beter.

De Anticonceptiespecialist helpt je graag hier bij.

 

Scholingen

Wil je een volledig aanbod in anticonceptiezorg aanbieden, dan hoort een anticonceptieconsult daarbij. De Anticonceptiespecialist heeft in samenwerking met Titus Health Care de geaccrediteerde MIO scholing “het Anticonceptieconsult” gemaakt, waar je leert hoe je een consult zo compleet mogelijk uitvoert. Na deze training kun je direct aan de slag.

Documenten

Het is prettig als de cliënten/patiënten goed voorbereid op het spreekuur verschijnen. Deze brieven kun je gebruiken (als inspiratie) om voorafaand aan de afspraak te mailen.

brief cliënten voor plaatsing implanon

brief cliënten voor plaatsing spiraal

Het belangrijk dat je cliënt/patiënt goed geïnformeerd is over de procedure en over de risico’s van het plaatsen van een IUD. Met dit document heb je een handleiding die je kunt gebruiken tijdens het comnsult van de plaatsing.

handtekening voor IUD

Mocht je bij Henry Schein je materialen bestellen, dan vind je hier een overzicht van alle materialen die de Anticonceptiespecialist gebruikt.

bestellijst implanon en iud

Verloskundigen zijn uitgezonderd van de wettelijke verplichting om elektronisch voor te schrijven. Werk je samen met de plaatselijke apotheek dan kan je deze recepten gebruiken en mailen of uitprinten voor je cliënt/patiënt.

Recepten

In dit document staat welke (off label) behandelmogelijkheden er zijn voor vrouwen die met een Implanon een onwenselijk bloedingspatroon hebben. Deze tips kun je ook toepassen bij vrouwen met een hormoonspiraal.

Behandelen van een onregelmatig bloedingspatroon bij implantatiestaafje

 

 

 

Vragen? Neem contact met mij op.