Presentaties en workshops

Scholing Anticonceptie voor kraamverzorgenden

Online scholing voor kraamverzorgenden over vruchtbaarheid na de bevalling en de verschillende vormen van anticonceptiemethoden, waaronder de borstvoedingsmethode.

 

Scholing Anticonceptie voor assistenten van huisartsen, verloskundigen en apothekers.

Online scholing met de nieuwste informatie over de verschillende soorten anticonceptie, noodanticonceptie, bijwerkingen en casuistiek uit de praktijk.

 

De Anticonceptiespecialist geeft ook presentaties of workshops op aanvraag. Voorbeelden hiervan zijn hieronder te zien.  Voor mogelijkheden neem je hier contact op.

 

Praktijkles op de Verloskunde Academie Groningen

Bayer B.V. vroeg mij als consultant om de praktijkles op de Academie te verzorgen. Ik leerde de 2e jaars verloskundigen in opleiding hoe een hormoonspiraal geplaatst wordt. Aan de hand van een fantoom en een demo spiraal oefenden we de techniek van het systeem en daarnaast de verloskundige handelingen.

 

Presentaties over Anticonceptie op de GGD Groningen

Wendy heeft tot nu toe meerdere presentaties gegeven over anticonceptie voor onze groep zorgverleners die werkzaam zijn voor het project Nu Niet Zwanger. Wendy vertelt altijd erg enthousiast, houdt van interactie en weet onzettend veel. De deelnemers vinden het fijn dat ze de dilemma’s die ze in hun werk ervaren te bespreken en Wendy geeft dan fijne inzichten of handvaten. – Lidwien Martens – GGD Groningen.

Voorlichting Anticonceptie op de Zwangere Zaterdag in Paterswolde

georganiseerd door verloskundigen uit de regio.

Tijdens dit evenement konden zwangeren, moeders en andere geïnteresseerden zich inschrijven voor verschillende presentaties en workshops. Ik gaf een powerpoint presentatie van ongeveer 30 minuten over vruchtbaarheid en de basis verschillende vormen van anticonceptie.

 

 

Vragen? Neem contact met mij op.